Европейският съюз ще реши днес първи санкции срещу Русия, след

...
Европейският съюз ще реши днес първи санкции срещу Русия, след
Коментари Харесай

ЕС и Лондон решават днес за първи санкции за Русия

Европейският съюз ще реши през днешния ден първи наказания против Русия, откакто Москва реши да признае независимостта на два сепаратистки региона в Източна Украйна. Това съобщи посланик номер едно на Европейски Съюз Жозеп Борел, заяви Франс прес.

При разкриване в Париж на конгрес на Европейски Съюз за съдействието в Индо-Тихокеанския регион Борел заяви, че по-късно през днешния ден във френската столица ще се провежда незабавно съвещание на министрите на външните работи на страните членки.

" Този следобяд съветът на външните министри ще реши за глобите, които ще вземе. Трябва да действаме бързо, а бързо - това ще рече този следобяд, тук в Париж ", разясни Борел.

Според него глобите ще бъдат утвърдени единомислещо.

Обединеното кралство ще разгласи през днешния ден първа серия от стопански наказания, които да ударят Русия доста мощно. Това съобщи английският министър председател Борис Джонсън след спешно съвещание, извършено на " Даунинг стрийт " 10, предадоха международните организации. Още наказания ще последват при положение на навлизане на Русия в Украйна, предизвести той.

Първата серия от наказания ще бъде показана в Народното събрание по-късно през днешния ден. Тези наказания ще са ориентирани освен против тъкмо избрани юридически лица, само че също против съветски ползи. " Тези наказания ще ударят Русия доста мощно и ние ще подготвим още наказания в тази ситуация на инвазия ", предизвести Джонсън, съобщи Франс прес. " Държа да подчертая, че става дума единствено за първа серия от английски стопански наказания против Русия, тъй като се притеснявам, че можем да чакаме още ирационално държание от страна на Русия ", добави той.

Джонсън съобщи, че съветският президент Владимир Путин " е решен да извърши огромна инвазия в Украйна ". Той добави, че при положение на такава инвазия и на взлом против Киев, което, съгласно него, Путин наподобява, че предлага, " никой не би трябвало да има подозрение по отношение на обстоятелството, че това деяние, че завладяването на друга европейска страна, няма да успее и Путин ще се провали ".

Руският министър на външните работи Сергей Лавров отхвърли опасността от наказания, откакто страната му през вчерашния ден призна независимостта на двете самопровъзгласили се републики в Източна Украйна, съобщи Ройтерс.

Западът би наложил наказателни ограничения без значение от събитията, сподели Лавров. Той дефинира реакцията против признаването от Русия на двата отделили се украински района като предсказуема.

„ Нашите европейски, американски и английски сътрудници няма да спрат и да се успокоят, до момента в който не изчерпят всичките си благоприятни условия за така наречен „ наказване на  Русия “. Те към този момент ни заплашват с всевъзможни наказания или, както споделят в този момент, с „ майката на всички наказания “, съобщи Лавров.

„ Е, привикнали сме. Знаем, че глобите ще бъдат наложени по този начин или другояче, във всички случаи. Със или без мотив “, добави съветският външен министър. 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР