Европейският съюз ще проведе извънредна среща на върха в средата

...
Европейският съюз ще проведе извънредна среща на върха в средата
Коментари Харесай

Срещата в Залцбург приключи без напредък за брекзит

Европейският съюз ще организира изключителна среща на върха в средата на ноември по проблемите с напускането на Англия. На завършилата през днешния ден неофициална среща в Залцбург не беше реализирано никакво единодушие по противоречивите точки в договарянията.

Ябълката на раздора е границата сред Северна Ирландия, която е съставна република на Обединеното кралство, и Република Ирландия, която остава член на съюза. Лондон изрично не желае да се открива твърда граница сред двете ирландски територии, както е в този момент.
Трудни диалози в Австрия за Европейски Съюз след брекзит На неофициалната среща на върха се разисква и казусът с миграцията
Според Брюксел, неналичието на граница ще облагодетелства английската стопанска система в ущърб на свободната търговия в Евросъюза.

„ И двете страни сме съгласни, че не може да има съглашение за овакантяване на Съюза без предпазен законов механизъм. Но този механизъм не може да разделя Обединеното кралство на две митнически зони и в най-скоро време ще представим нашите нови предложения”, разяснява английският министър председател Тереза Мей.

Сходен е и казусът с Гибралтар. Малката английска територия на испанска земя ще се отдели от евросъюза дружно с Лондон, което ще наложи установяването и там на твърда граница, в случай че не се реализира компромисно съглашение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР