Европейският съюз ще преоткрие един съюзник и партньор с избирането

...
Европейският съюз ще преоткрие един съюзник и партньор с избирането
Коментари Харесай

С избирането на Байдън ЕС ще трябва да свикне да живее без американското лидерство

Европейският съюз ще преоткрие един съдружник и сътрудник с избирането на Джо Байдън за президент на Съединени американски щати, само че европейците не трябва да се заблуждават: Вашингтон няма още веднъж да стане международен служител на реда, нито огромен бранител на НАТО, предизвестяват водачи и анализатори.

Ще би трябвало да " възстановим нашето партньорство ", по този начин обобщи в събота задачата ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел в своето приветствено обръщение.

Политическото и военно дезангажиране на всички места по света бе стартирано от Барак Обама и Джо Байдън, който тогава беше негов вицепрезидент. Доналд Тръмп продължи процеса, само че по-брутално, като провокира мощно напрежение с Европейски Съюз, възприеман враждебно от президента републиканец.

Може ли Джо Байдън да върне предходното състояние? Бившият ръководител на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер се съмнява: " Той не може да промени американския метод към интернационалните каузи ", счита шефът на Европейска комисия.

Освен това при положение на републиканско болшинство в Сената държавното управление на Джо Байдън ще стане " куца патица ", споделя Натали Точи, директорка на италианския Институт за интернационалните връзки (Instituto Affari Internazionali).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР