Европейският съюз ще предостави на Украйна и Молдова допълнителна хуманитарна

...
Европейският съюз ще предостави на Украйна и Молдова допълнителна хуманитарна
Коментари Харесай

ЕС ще предостави още помощ на Украйна и Молдова преди настъпването на зимата


Европейският съюз ще даде на Украйна и Молдова спомагателна филантропична помощ на стойност 175 милиона евро и ще изпрати подобаващи за зимни условия подслони в Украйна, съобщи ДПА, базирайки се на европейския комисар по ръководство на рецесии Янез Ленарчич, който е на посещаване в Киев, заяви Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7757
" Настъпващата зима евентуално ще донесе голям брой провокации за Украйна и ние би трябвало да бъдем готови ", съобщи Ленарчич. " Капацитет за краткотрайни подслони ще бъде ситуиран неотложно в три разнообразни украински района: Ровно, Буча и Харков ", добави той.

" Европейски Съюз също по този начин ще укрепи своето финансиране за филантропични помощи с спомагателни 175 милиона евро за даване на обучение, храна, достъп до вода и отбрана от студената зима за най-уязвимите ", сподели още Ленарчич.

По информация от Европейската комисия от началото на съветската инвазия Европейски Съюз е дал филантропична помощ на стойност 485 милиона евро на Украйна и 38 милиона евро на Молдова.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР