Европейският съюз ще предостави допълнителна спешна подкрепа за пострадалите от

...
Европейският съюз ще предостави допълнителна спешна подкрепа за пострадалите от
Коментари Харесай

ЕС предоставя допълнителна спешна подкрепа за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия

Европейският съюз ще даде спомагателна незабавна поддръжка за потърпевшите от земетресенията в Турция и Сирия, заяви Европейска комисия. Отбелязва се, че цената на отпуснатата филантропична помощ доближава 6,5 милиона евро и е измежду най-мащабните дейности по европейския механизъм за гражданска отбрана, съобщи кореспондентът на Българска телеграфна агенция Николай Желязков.

Утре еврокомисарят по ръководството на рецесии Янез Ленарчич ще посети засегнатите региони в Турция, се показва в известието. Европейска комисия добавя, че откакто в понеделник е получила първата молба за подпомагане от Турция, към този момент е осигурила три милиона евро незабавна помощ. Европейски Съюз е изпратил на място 31 екипа с над 1500 спасители, както и пет лекарски екипа. 

Германия, Литва и Словения са предложили да обезпечат одеяла, палатки и печки, откакто Анкара насочи ново искане за в допълнение подпомагане, прибавя комисията.

Европейска комисия разяснява, че отговорът на полученото през днешния ден от Дамаск искане за подпомагане от Европейски Съюз се съгласува с Организация на обединените нации. Първоначално комисията отпусна 3,5 милиона евро незабавна филантропична помощ за Сирия за обезпечаване на достъп до заслон и вода, за търсене и избавяне на потърпевши.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР