Европейският съюз ще предложи серия от мерки за подкрепа на

...
Европейският съюз ще предложи серия от мерки за подкрепа на
Коментари Харесай

Брюксел ще предложи серия от мерки за подкрепа на закъсалите икономики на ЕС, засегнати от войната

Европейският съюз ще предложи серия от ограничения за поддръжка на закъсалите стопански системи на Европейски Съюз, наранени от войната в Украйна, които ще включват помощ за обособените компании.

Предложенията включват субсидирани заеми и ликвидни интервенции за отбрана на бизнеса от внезапно възходящите разноски за сила, съгласно поверителният план, представен от " Файненшъл таймс " и БНР.

Европейска комисия също по този начин обмисля отпущането на помощ за ускорение на внедряването на възобновими източници на сила и отопление, се споделя още в документа. Това ще включва разхлабване на правила за държавна помощ във връзка с вложенията във водород в изпитание за декарбонизиране на стопанската система.

Европейски регулатори споделиха, че помощта би трябвало да бъде " целенасочена и пропорционална " и в сходство с разпоредбите на Европейски Съюз, с цел да се избегнат " надпревари за дотации " и нарушение на конкуренцията на единния пазар.

В документа също по този начин се споделя, че рецесията води до по-високи цени, изключително на царевицата и пшеницата, и опасения, че продуктите могат да не продължат да постъпват от Украйна в Европа. " Координираният стопански отговор на страните членки и институциите на Европейски Съюз е от решаващо значение за намаляване на непосредствените обществени и стопански негативни последствия в съюза ", се показва в плана.

Предложенията са част от уголемение на по този начин наречената краткотрайна рамка, стартирана по-рано тази година. Подобни времеnни рамки се трансфораха в непрекъснат детайл в Брюксел от началото на коронавирусната пандемия, което принуди европейските управляващи да смекчат разпоредбите, свързани с размера на помощта, която обособените страни членки могат да дават на бизнеса, с цел да оказват помощ при внезапно падащите доходи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР