Европейският съюз ще помогне във финансирането на строежа на железопътна

...
Европейският съюз ще помогне във финансирането на строежа на железопътна
Коментари Харесай

ЕС отпуска 275 млн. евро строежа на жп линия от Истанбул до българската граница

Европейският съюз ще помогне във финансирането на градежа на железопътна линия, която ще свърже Истанбул с българската граница, със сумата от 275 милиона евро. Това заяви заместник-председателят на Европейската комисия Юрки Катайнен на взаимна конференция в Истанбул с турския министър на стопанската система Нихат Зейбекчи, съобщи Асошиейтед прес.

Двамата се срещнаха в границите на годишна среща, която има за цел да ускори икономическото съдействие сред Турция и Европейски Съюз макар техните обтегнати връзки, показва организацията.

Турция стартира договаряния по присъединение към Европейски Съюз през 2005 година, само че от този момент те са в застой. Европейският съюз споделя, че Турция се отдалечава от европейските демократични полезности.

Няколко кореспонденти от страни членки на Европейски Съюз, чиито журналистически акредитации не бяха възобновени от турското държавно управление, не можаха да участват на днешната конференция, отбелязва АП.

Катайнен сподели, че "дълбоко съжалява за това ". По думите му Европейски Съюз работи с турските управляващи, с цел да подсигурява, че медийната независимост се съблюдава.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР