Европейският съюз ще подобри системата за гранични проверки на Общността.

...
Европейският съюз ще подобри системата за гранични проверки на Общността.
Коментари Харесай

ЕС подобрява системата за гранични проверки

Европейският съюз ще усъвършенства системата за гранични инспекции на Общността . Това стана ясно откакто Съветът на Европейски Съюз одобри Регламента за система за влизане/излизане и Регламента за изменение на Кодекса на шенгенските граници във връзка с системата за влизане/излизане, оповестиха от пресцентъра на Съвета на Европейски Съюз.
Тази система ще записва информация за влизането, излизането и отхвърли за влизане на жители на трети страни, преминаващи външните граници на Шенгенското пространство .
Системата за влизане/излизане ще способства:
- да се понижи забавянето при граничните инспекции и да се усъвършенства качеството им посредством автоматизирано пресмятане на позволения интервал за престой на всеки пътник;
- да се подсигурява систематичното и надеждно идентифициране на лицата, пресрочили позволения период на престой;
- да се ускори вътрешната сигурност и битката с тероризма посредством даване на достъп на правоприлагащите органи до справките за минали пътувания.

Съветът и Европейският парламент в този момент би трябвало да подпишат признатия Регламент. Подписаният текст ще бъде оповестен в Официален вестник на Европейски Съюз и ще влезе в действие 20 дни по-късно. eu-LISA, дружно с страните членки, се чака да стартира построяването на новата система, която следва да стартира да действа до 2020 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР