Европейският съюз ще отговори на заплахите за мита от страна

...
Европейският съюз ще отговори на заплахите за мита от страна
Коментари Харесай

ЕС ще отговори „като един“ на заплахите с мита от САЩ към Франция

Европейският съюз ще отговори на заканите за мита от страна на Съединени американски щати против Франция " като един " и прикани Вашингтон да стартира разговор, съобщи представител на Европейски Съюз във вторник.
" Както по всички други въпроси, свързани с търговията, Европейски Съюз ще работи и ще реагира като едно цяло и ще остане обединен ", съобщи представителят на Европейската комисия Даниел Росарио, откакто Съединени американски щати заплашиха в понеделник с въвеждане на до стопроцентови мита за френски артикули.
Заплахата беше в отговор на френски налог за цифрови услуги, за който Вашингтон споделя, че е дискриминационен, потвърждавайки, че набелязва единствено американски колоси като Гугъл и Фейсбук.
Европейската комисия, която се занимава с комерсиалните въпроси за 28-те държави-членки на Европейски Съюз, „ се координира тясно с френските управляващи за последващи стъпки “, съобщи Росарио.
Той също по този начин насърчи разговора, отбелязвайки, че Вашингтон е оставил отворени няколко разновидността, в това число преместване на дуела в Световната комерсиална организация в Женева.
„ Оставаме на мнение, че СТО е мястото за решение на всеки търговски спор (затова) Европейски Съюз ще търси незабавна полемика със Съединени американски щати за това по какъв начин да се реши този въпрос “, сподели Росарио пред кореспонденти.
Европейски Съюз настоя, че остава зает да откри световно съглашение за данъчното облагане на цифровата стопанска система, въпрос, който стои в основата на разногласието на Съединени американски щати с Франция.
" Работим интензивно с нашите сътрудници, с цел да реализираме това и сме окуражени от постигнатия прогрес ", сподели той.
Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) показа първични оферти за " обединен метод " за облагане на огромни софтуерни компании в международен мащаб с вярата да реализира съглашение през идната година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР