Европейският съюз ще отговори, ако Беларус потвърди разполагането на руски

...
Европейският съюз ще отговори, ако Беларус потвърди разполагането на руски
Коментари Харесай

ЕС плаши Беларус с още санкции, ако приеме руски ядрени оръжия

Европейският съюз ще отговори, в случай че Беларус удостовери разполагането на съветски тактически нуклеарни оръжия на своя територия. За това предизвести на конференция в Брюксел представителят на Европейската работа за външна активност Петер Стано, представен от ТАСС.

Това би било спомагателна ескалация и акцентира той.

" Не сме видели никакво удостоверение от беларуска страна, че въпросът стои на дневен ред. Но в случай че се случи, тогава, несъмнено, ще има последици ", увери Стано.

Запитан какви спомагателни наказания ще наложи Европейски Съюз на Русия и Беларус, той отвърна: " Първо е доста значимо да отхвърлим тази вест и да забележим какво ще кажат беларуската страна и режимът на беларуския президент Александър Лукашенко по въпроса ".

Говорителят на Европейски Съюз акцентира, че приемането на всевъзможни наказания е поверителна процедура.
 Трансферът на нуклеарни оръжия от Русия – ново равнище на световна опасност
Трансферът на нуклеарни оръжия от Русия – ново равнище на световна опасност

Пентагонът: Видяхме известията и ще продължим да следим обстановката

Реакцията на Запада няма да повлияе на проектите за разполагане на тактически нуклеарни оръжия в Беларус. Това заяви междувременно представителят на съветския президент Дмитрий Песков.

" Подобна реакция (на Запада), несъмнено, не може да повлияе на проектите на Русия ", отвърна той и напомни, че съветският държавен глава Владимир Путин е " обяснил всичко в изказванията си, които направи в изявление в събота ". " Няма какво да прибавя към това ", сподели Песков.
 Полша: Русия пробва да въвлече Беларус във войната
Полша: Русия пробва да въвлече Беларус във войната

И Варшава осъди изказването на Путин за нуклеарните оръжия

В събота съветският президент Владимир Путин разгласи, че до 1 юли в Беларус ще бъде построено особено Той уточни, че Москва към този момент предала на Минск ракети " Искандер ", способни да носят нуклеарно оръжие. в Минск.

Руският президент съобщи, че Лукашенко от дълго време е повдигал въпроса за разполагането на съветски тактически нуклеарни оръжия на беларуска земя. Съединените щати от дълго време са разположили свои нуклеарни оръжия в редица страни, тъй че в настояването на Беларус няма нищо извънредно, посочи той.

Разполагането на съветски тактически нуклеарни оръжия в Беларус  е . По време на войната Путин нееднократно загатваше нуклеарните оръжия, но до момента е подхванал единствено една съответна практическа стъпка, когато разгласи.
 НАТО: Разполагането на нуклеарни ракети в Беларус е рисково и безконтролно
НАТО: Разполагането на нуклеарни ракети в Беларус е рисково и безконтролно

Украйна желае незабавно съвещание на Съвета за сигурност на ООН
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР