Европейският съюз ще изпрати експертна мисия в Украйна през 2019

...
Европейският съюз ще изпрати експертна мисия в Украйна през 2019
Коментари Харесай

ЕС изпраща мисия в Украйна през 2019 г.

Европейският съюз ще изпрати експертна задача в Украйна през 2019 година Това стана ясно след срещата сред украинския министър-председател Володимир Гройсман и посланик номер едно на Европейски Съюз Федерика Могерини.

„ Европейският съюз е подготвен да предприеме ограничения за увеличаване на помощта, в частност – на потърпевшите от обстановката в Азовско море райони на Украйна. В този подтекст Европейски Съюз има намерение да изпрати оценъчна задача в страната при започване на 2019 г.”, се показва в изказването, оповестено след срещата.

В него се приканва още да бъдат неотложно освободени 24-мата украински матроси, които бяха задържани в Керченския пролив на 25 ноември.
Бойко Борисов прикани Русия да освободи украинските моряци България е извънредно уязвима поради спора сред Русия и Украйна, съобщи министър председателят от Брюксел
„ Оценяваме готовността на нашите европейски сътрудници да поддържат Украйна против новата съветска експанзия в Азовско море. Затова са нужни единен интернационален напън и сгъстяване на глобите против Руската Федерация, най-много за да бъдат освободени 24 украински моряци и трите кораба на Украйна. Москва прекрачи линията. Отговорът на Европейския съюз против експанзията на Русия в Азовско море би трябвало да бъде изчерпателен и остър”, съобщи Гройсман.

По-рано денем съветският министър на външните работи Сергей Лавров съобщи, че Киев готви въоръжена провокация на границата с Крим в края на годината, съобщи ТАСС.

По информация на съветската организация въпросът готви ли Украйна провокация против Русия е бил заложен на Могерини на взаимната конференция с Гройсман в Брюксел, тя обаче отказала коментар.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР