Европейският съюз ще е домакин на нова среща между президента

...
Европейският съюз ще е домакин на нова среща между президента
Коментари Харесай

Евросъюзът събира лидерите на Сърбия и Косово в четвъртък

Европейският съюз ще е хазаин на нова среща сред президента на Сърбия Александър Вучич и косовския му сътрудник Хашим Тачи този четвъртък, заяви европейската дипломатическа работа.

" Тази седмица ще се срещна още веднъж в президента Вучич и президента Тачи, с цел да ускоря разговора сред Белград и Прищина, " сподели висшият представител на Европейски Съюз във външната политика и сигурността Федерика Могерини на среща на посланиците на съюза в Брюксел, представена от " Болкан инсайт ".

Според сръбската агения " Танюг " Вучич към този момент е приел поканата.

Участниците в срещата " ще обменят отзиви за продълаването на разговора и нормализацията сред Косово и Сърбия ", откакто през юли се схванаха да възобновят договарянията, споделя дипломатическата работа в известие.

Срещата идва след апела на Вучич за " вътрешен разговор " за статута на Косово и след оферти, оповестени от външния министър Ивица Дачич и вицепремиера Расим Ляич. Миналата седмица обаче имаше напрежение сред Белград и Скопие и сръбски политици упрекнаха Македония, че се готви да поддържа приемането на Косово в ЮНЕСКО.

В Косово в това време продължава политическата рецесия, изострила се след изборите на 11 юни, защото партиите, влезнали в Народното събрание, към момента не могат да излъчат държавно управление.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Балкани (4566)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР