Европейският съюз ще действа единно срещу плановете на САЩ да

...
Европейският съюз ще действа единно срещу плановете на САЩ да
Коментари Харесай

Зад Франция сме в спора със САЩ за митата, увери Брюксел

Европейският съюз ще работи единно против проектите на Съединени американски щати да наложат мита върху френски артикули. Брюксел има вяра, че Световната комерсиална организация е най-хубавият метод за споразумяване на такива разногласия, разгласи Европейската комисия, представена от " Ройтерс ".

Правителството на Съединени американски щати заплашва да наложи мита до 100% върху 2,4 милиарда $ импорт на шампанско, чанти и други френски артикули в отговор на нов налог на Франция върху цифровите услуги, който ще засегне американските софтуерни компании.

" По този, както и по всички други търговски въпроси, Европейският съюз ще работи и ще реагира като един и ще остане единен ", акцентира представител на Комисията.

Говорителят добави, че Комисията, която координира комерсиалната политика на 28-те страни членки има вяра, че такива разногласия е най-добре да се вземат решение в Световната комерсиална организация.

Комисията ще потърси незабавни договаряния със Съединени американски щати за разрешаване на проблема. Френският финансов министър Бруно льо Мер също ще организира диалози с новия търговски еврокомисар Фил Хоган в Брюксел в сряда.

Търговското посланичество на Съединени американски щати разгласи също, че обмисля да вдигне митата върху артикули от Европейски Съюз във връзка със разногласието за дотациите, отпускани за производителя на самолети Airbus.

Комисията предизвести, че повдигане на митата или решение за облагане на артикули на Европейски Съюз с мита ще провокира ескалация на комерсиалното напрежение, което още повече ще затрудни постигането на съглашение. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР