Европейският съюз ще бъде в състояние да се справи с

...
Европейският съюз ще бъде в състояние да се справи с
Коментари Харесай

ЕС е подготвен за частично спиране на доставките на газ от Русия

Европейският съюз ще бъде в положение да се оправи с отчасти спиране на вноса на газ от Русия. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от " Евронюз ".

Ескалиращото напрежение сред Запада и Русия поради Украйна породи опасения по отношение на доставките на съветски газ към Европа. Това накара Европейски Съюз да преразгледа проекта си за изключителни газови доставки, както и

Фон дер Лайен заяви, че сегашните калкулации демонстрират, че при отчасти спиране или по-нататъшно понижаване на доставките на газ от съветския колос " Газпром " " ние сме по-скоро в сигурност ".

Тя уточни, че са извършени съвещания с и Южна Корея, да дават на Европейски Съюз суровина от личните си ресурси.

В резултат на тези ограничения през януари Европейски Съюз е внесъл рекордните 10 трлн. куб. м полутечен газ.
 Япония склонна да доставя газ за Eвропа
Япония склонна да доставя газ за Eвропа

Азиатската страна обаче на първо време ще подсигури доставките за вътрешни потребности

Русия доставя към 40% от газа в Европейски Съюз. Потенциалното влияние върху тези доставки, ако Русия нападне Украйна, е тласък за Европейски Съюз да усили доставките от други страни.

Преди седмици стана ясно, че за първи път от два месеца.

Преди това от съветския газов колос оповестиха, че от 11 януари насам равнището на запасите в европейските газохранилища " се е преместило в зоната на рекордно ниски равнища за дълготраен интервал на наблюдаване ".
 АП: Какво ще стане с енергетиката на Европа, в случай че Русия нападне?
АП: Какво ще стане с енергетиката на Европа, в случай че Русия нападне?

Москва разчита на износа, само че в Съединени американски щати сенатори се тормозят от нарастване на цените вкъщи при по-голям американски експорт

Един от факторите за повишаването на газа в Европа е точно ниското равнище на запълняемост на европейските газохранилища. Други значими фактори за високите цени са лимитираното предложение от главните снабдители на синьо гориво и към момента огромното търсене на полутечен газ от Азия.

Историческият най-много в цената от 2190,4 $ за 1000 куб. м газ беше доближат в края на декември 2021 година Тази стойност е няколко пъти по-висока от междинните цени на форуърдния пазар през предходните зима и пролет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР