Европейският съюз се стреми да намери начин да позволи на

...
Европейският съюз се стреми да намери начин да позволи на
Коментари Харесай

Страните-членки да могат ефективно да блокират вноса на руски втечнен газ: ЕС

Европейският съюз се стреми да откри метод да разреши на страните членки да имат опция дейно да забранят съветските доставки на полутечен природен газ (LNG), без да се ползват нови енергийни наказания.

Министрите на енергетиката на Европейски Съюз са подготвени да одобрят предложение, което ще даде на държавните управления на страните членки опцията краткотрайно да попречат на съветските експортьори да резервират авансово инфраструктурен потенциал, нужен за доставките, се показва в документ, представен от организация Блумбърг.

Докато обособените държавни управления към момента ще се нуждаят от съвещания, в това число с други страни от Европейски Съюз и Европейската комисия, с цел да употребяват сходен механизъм, този инструмент може да продължи да понижава потока на енергийни артикули от Русия.

Очаква се утвърждението да пристигна като част от по-широка политическа среща на енергийните министри във вторник в Брюксел. Предложеният правилник към момента ще се нуждае от утвърждение от Европейския парламент, който предложи свои лични решения за ограничение на вноса на съветски газ. Натискът за нови пълномощия за блокиране на вноса на съветски LNG за страните членки се води от Финландия, Естония, Латвия, Литва и Полша, оповестява организацията.

Този ход е част от устрема на Европейски Съюз да се откаже от съветския газ след нахлуването на Москва в Украйна. Докато потоците от природен газ по тръбопроводите спаднаха до рекордно ниски равнища, доставките на LNG от Русия се усилиха, отбелязва Блумбърг.

Енергийният еврокомисар Кадри Симсон прикани по-рано този месец
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР