Европейският съюз се справи успешно с овладяването на пандемията. Това

...
Европейският съюз се справи успешно с овладяването на пандемията. Това
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Трябва да предотвратим пандемия на неваксинираните

Европейският съюз се оправи сполучливо с преодоляването на пандемията. Това съобщи председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на своята годишна тирада за положението на Съюза. С над 70 % имунизирани измежду възрастното население, макар всички рецензии, Европейски Съюз е измежду водещите в света, уточни още фон дер Лайен. Освен това страните членки са съумели да дават над 700 милиона дози от имунизациите против ковид на над 130 страни.

Ускоряването на имунизационния развой по света би трябвало да продължи да е приоритет за 27-те, уточни още председателката на Европейска комисия. В противоположен случай ни заплашва " пандемия на неимунизираните ". " Короната не е отминала ", добави тя. " Пандемията е маратон, а не спринт ". До март 2022 година Европейски Съюз ще подари още 200 милиона дози от имунизациите против COVID-19. Те ще са част от " вложенията в взаимност и в международното здраве ".

2022-а - годината на младите европейци

Фон дер Лайен разгласи, че 2022-а ще е " годината на младежите в Европа ", които са жертвали доста по време на пандемията, с цел да предпазят останалите. Специално за тези младежи, които нямат нито обучение, нито работа, Европейският съюз ще предложи нова стратегия за продан, наречена " Алма ". " Алма ще даде на тези младежи опцията за стеснен интервал от време да натрупат професионален опит в друга страна членка ", изясни фон дер Лайен. " Алма " ще предлага благоприятни условия, сходни на тези, от които се възползват студентите по програмата “Еразъм”. В речта си Фон дер Лайен подчертава още върху значимостта на битката против климатичните промени и прикани богатите страни да поддържат финансово климатичните политики в по-бедните елементи на планетата.

Европейски Съюз ще даде милиони в поддръжка на популацията на Афганистан

Фон дер Лайен счита, че е Европейският съюз би трябвало да мисли за основаването на общ защитителен съюз. Това е тематика, която ще бъде разисквана на среща на върха при започване на 2022 година. Европейският съюз ще даде спомагателни 100 милиона евро под формата на филантропична помощ за хората в Афганистан. Трябва да предотвратим филантропична злополука както в Афганистан, по този начин и в прилежащите страни, сподели председателката на Европейска комисия. Средствата са част от спомагателен пакет, който ще бъде в детайли показан в идните седмици. Европейският съюз към този момент разгласи, че още в границите на тази година ще даде 200 милиона евро за Афганистан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР