Европейският съюз се присъедини към САЩ в изразяване на сериозна

...
Европейският съюз се присъедини към САЩ в изразяване на сериозна
Коментари Харесай

ЕС и САЩ са сериозно загрижени заради преврата в Судан

Европейският съюз се причисли към Съединени американски щати в изложение на сериозна угриженост по отношение на военния прелом в Судан , оповестява " Индипендънт ".

Върховният представител на Европейски Съюз по външните работи Жозеп Борел туитира в понеделник, че следи събитията в североизточната африканска нация с " най-голяма угриженост ", откакто се появиха известия, че судански военни сили са задържали няколко висши държавни чиновници , в това число краткотрайния министър-председател.
 Военен прелом в Судан
Военен прелом в Судан

Военни без опознавателни знаци са сложили под домакински арест премиера Абдала Хамдок

" Европейски Съюз приканва всички заинтригувани страни и районни сътрудници да се върнат в пътя на процеса на преход ", написа Борел, визирайки нежния преход на Судан от автокрация към народна власт след свалянето на дългогодишния държател Омар ал Башир през 2019 година

По-рано специфичният делегат на Съединени американски щати за Африканския рог Джефри Фелтман сподели, че Вашингтон е " надълбоко угрижен " и уточни, че боен прелом ще заплаши американската помощ за бедната страна.

" Както сме казвали неведнъж, всяка смяна на преходното държавно управление със мощ излага на риск помощта на Съединени американски щати ".
 Опит за прелом в Судан
Опит за прелом в Судан

Съобщава се за интензивна военна активност, мостовете през река Нил са затворени, превратът е несполучлив
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР