Европейският съюз се подготвя да наложи умни санкции на петролния

...
Европейският съюз се подготвя да наложи умни санкции на петролния
Коментари Харесай

НОВИ САНКЦИИ ЗА РУСИЯ: Европейският съюз обмисля петролно ембарго

Европейският съюз се приготвя да наложи " умни наказания " на петролния експорт на Русия, заяви през днешния ден в. " Таймс ", цитирайки заместник-председателя на европейската комисия Валдис Домбровскис, съобщи " Ройтерс ".

" Работим по шести пакет наказания и един от ограниченията, които обмисляме, е някакъв тип петролно ембарго. Когато постановяваме наказания, би трябвало да го създадем по този начин, че да максимизираме натиска върху Русия, по едно и също време минимизирайки страничните резултати върху нас самите ", сподели Домбровскис.

Той добави, че съответните елементи по глобите върху петрола към момента не са контрактувани, само че може да включват еволюционен отвод от съветски нефт или налагане на мита върху вноса над избран ценови предел,.

Русия е най-големият снабдител на нефт за Европа, осигурявайки 26 % от вноса на нефт от Европейски Съюз през 2020 година. Украйна и някои страни членки на Европейски Съюз, в това число Полша и Литва, желаят възбрана за импорт на съветски нефт и газ, до момента в който Германия и Унгария се опълчват на мигновено въвеждане на петролно ембарго./БТА
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР