Европейският съюз се опитва да върне заленчуците обратно в тяхната

...
Европейският съюз се опитва да върне заленчуците обратно в тяхната
Коментари Харесай

Европа забива нож на веганското месо

Европейският съюз се пробва да върне заленчуците назад в тяхната кутия.

Комисията по земеделие на Европейски Съюз желае да забрани на етикетите на веганските артикули да се употребяват термини, като бургер и салам.

Логиката е, че потребителите чакат техните бургери да са направени от свинско или говеждо месо и по този начин ще бъдат заблудени от производителите на растителни заместители.

Това по-вероятно обаче се дължи на обстоятелството, че животновъдната промишленост на континента надушва заплаха, написа Wall Street Journal (WSJ). Продуктите, които са опция на месото, създавани от компании, като Beyond Meat и Impossible Foods, се харесват на от ден на ден консуматори, които желаят да лимитират потреблението си на месо.

Популярен отчет на комисията ЕАТ-Lanset предизвести, че потреблението на по този начин нареченото алено месо би трябвало да намалее на половина до 2050 година, с цел да се избегнат съществени здравни и екологични проблеми.

Независимо дали потребителите биват заблужавани или не, веганските марки реализират триумфи, като придават усет на месо на тяхната рекламна тактика. Beyond Meat даже слага продуктите си на щандовете с месо в магазините.

Това е съобразителен метод да се популяризират пред хората, които не са вегетарианци и да насърчат по този начин наречените флекситарианци да хвърлят вегетариански бургер в кошницата си, вместо говежди.

От Европейски Съюз обаче работят изборно, съгласно WSJ. Съюзът не прави проблем за някои други описания на храни, които не са толкоз точни, като кокосовото мляко да вземем за пример.

Месото от растителни артикули може да е оксиморон, само че умерено може да се твърди, че потребителите могат да създадат разлика, настояват от изданието. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР