Европейският съюз се нуждае от Украйна заради огромните ѝ ресурси

...
Европейският съюз се нуждае от Украйна заради огромните ѝ ресурси
Коментари Харесай

Еврокомисар обясни защо Украйна е нужна на ЕС

Европейският съюз се нуждае от Украйна поради големите ѝ запаси и огромния селскостопански бранш, съобщи вицепрезидентът на Европейската комисия Маргаритас Схинас, оповестява Агенцията за икономическа информаиця Прайм.

Еврокомисарят приказва на 12 април на Делфийския стопански конгрес. Организациите на мероприятието разпространиха изказването му.

" Ние се нуждаем се от Украйна, тъй като тя е огромна страна с огромно количество запаси, с най - огромното произвеждане в селскостопанския бранш, тя ще ни бъде добър сътрудник ", сподели Схинас.

Според него Украйна може да стане член на Европейския съюз някъде към 2032-2035 година, освен това на Киев ще му се наложи да поизчака малко с влизането в НАТО.

Говорейки за специфичната военна интервенция, Схинас означи, че Украйна може да продължи да води бойни дейности, до момента в който Европа ѝ отпуска два милиарда евро на месец, закупувайки оръжие с парите на данъкоплатците.

На 1 февруари водачите на страните от Европейски Съюз се споразумяха за отпущането на 50 милиарда евро макрофинансова помощ за Украйна, за което...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР