Европейският съюз се нуждае от силно германско правителство повече от

...
Европейският съюз се нуждае от силно германско правителство повече от
Коментари Харесай

Юнкер: ЕС се нуждае от силно германско правителство повече от когато и да е било

Европейският съюз се нуждае от мощно немско държавно управление повече от по всяко време било. Това декларира ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, в привет до канцлера Ангела Меркел, която се готви за четвърти мандат на поста.
Говорителят на Европейска комисия Маргаритис Схинас по време на брифинг прочете част от писмото на Юнкер до Меркел. „ В светлината на значимите интернационалните провокации Европа се нуждае от мощно немско държавно управление повече от по всяко време било, от такова, което може интензивно да образува бъдещето на нашия континент “, съобщи той, цитирайки ръководителя на Европейска комисия.
Схинас не отговори на въпроса за това по какъв начин Юнкер гледа на резултатите на Германската социалдемократическа партия (ГСДП), чийто водач е някогашният ръководител на Европарламента Мартин Шулц. „ Председателят Юнкер има доста другари и той им е доста предан “, съобщи представителят.
По предварителни данни консервативният блок на Меркел от Християндемократическия съюз (ХДС) и Християнсоциалния съюз (ХСС) приключват преди всичко след вчерашните избори с 33% от поддръжката на гласоподавателите. На второ място е ГСДП с 20,5%, което е един от най-лошите резултати в историята на партията. Трета е „ Алтернатива за Германия “ с 12,6%. След нея са Свободната демократична партия (10,7%), Лявата партия (9,2%) и Зелените (8,9%).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР