Европейският съюз се нуждае от повече доставчици, за да ускори

...
Европейският съюз се нуждае от повече доставчици, за да ускори
Коментари Харесай

Шведски вестник препоръчва ЕС да купува „Спутник V“

Европейският съюз се нуждае от повече снабдители, с цел да форсира имунизирането на популацията си, написа шведското издание „ Dagens Industri “.
Председателят на Европейска комисия призна, че напъните на Евросъюза да разгърне програмата си за имунизация е на път да се трансфорат във крушение. В 27-те страни от Европейски Съюз са имунизирани едвам към 5% от популацията – индикатор, който е по-нисък от този в Израел, Съединени американски щати и Англия.
В своята публикация Фрида Валнор напомня, че по този индикатор Евросъюзът отстъпва даже от Сърбия, а повода е съветската ваксина и китайската Sinovac.
Според нея, позицията на сръбския министър председател, че имунизирането е въпрос на опазване на здравето, а не на геополитика се споделя от доста европейски представители на властта.
 Pfizer и BioNTech ще доставят на Европейски Съюз 200 милиона спомагателни дози от тяхната ваксина Pfizer и BioNTech ще доставят на Европейски Съюз 200 милиона спомагателни дози от тяхната ваксина
Компаниите Pfizer Inc. и BioNTech SE оповестиха в сряда, че са постигнали съглашение с Брюксел за доставяне на Европейския съюз с допъл...
Президентът на Франция също е на мнение, че в случай че Европейската организация по медикаментите утвърди съветската ваксина, тя би трябвало да бъде закупена. Идеи за произвеждане по лиценз на „ Спутник V “ в своите страни споделиха канцлерът на Германия Ангела Меркел и нейният австрийски сътрудник Себастиан Курц, а Унгария реши да закупи съветския препарат.
Аргументите на всички са идентични: Европа се нуждае от повече снабдители, напомня изданието.
Според създателя на материала, имунизацията „ Спутник V “ не би трябвало да се отхвърля, единствено тъй като е съветска. Успехите при основаването на един препарат би трябвало да бъдат възприемани като напредък за цялото човечество, без значение за коя страна става въпрос. Основната тематика би трябвало да бъдат хората, които умират без ваксина, както и опцията за рестарт на стопанската система на Европа.
„ В реалност, всичко това визира легитимността на Европейски Съюз. Ние към момента можем да избегнем фиаското “, се споделя в публикацията., РИА Новости
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР