Европейският съюз се нуждае от по-решителни мерки от досегашните, за

...
Европейският съюз се нуждае от по-решителни мерки от досегашните, за
Коментари Харесай

Йоханис: ЕС се нуждае от по-решителни мерки от досегашните

Европейският съюз се нуждае от по-решителни ограничения от досегашните, с цел да паднат цените на силата , съобщи през днешния ден румънският президент Клаус Йоханис преди присъединяване си в неофициалното съвещание на Европейския съвет в Прага, съобщи организация Аджерпрес.

" Нуждаем се от по-решителни ограничения, в сравнение с до момента, с цел да понижим цените на силата. С всички наказания, с всички ограничения, които бяха положителни и които бяха подхванати до момента, към момента не сме съумели да понижим доста цените на силата и това значи, че би трябвало да бъдем по-решителни. Поддържам предлагането си - да се отдели пазарът на газ от пазара на електрическа енергия - и мисля, че от ден на ден членове на Съвета са на същото мнение. Надявам се, че Комисията също ще бъде уверена, че това е една от ограниченията, които могат да доведат до резултати " , сподели румънският президент преди срещата.

Той също по този начин акцентира нуждата от нашарване на енергийните запаси като цяло.

" Тук има прочут прогрес, само че към момента прекомерно дребен. Интерконекторът Гърция-България стартира да действа, само че потенциалът му би трябвало да бъде повишен. Необходимо е да се усили потенциалът на европейските пристанища за полутечен природен газ, както и да се подхващат други ограничения ", сподели Йоханис.

На неофициалния Европейския съвет през днешния ден ще бъде разисквано и ситуацията в Украйна, осведоми Аджерпрес.

Румънският президент приветства приемането на осмия пакет от наказания против Русия. Йоханис сподели, че ще бъдат разисквани някои ограничения, свързани с идната зима и за това по какъв начин да бъде подкрепена Украйна, с цел да премине през нея, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР