Европейският съюз се нуждае от общ подход, когато става дума

...
Европейският съюз се нуждае от общ подход, когато става дума
Коментари Харесай

Германският външен министър призова ЕС за общ подход към Русия

Европейският съюз се нуждае от общ метод, когато става дума за връзките с Русия, само че в никакъв случай не би трябвало да стопира разговора с нея, съобщи през днешния ден немският министър на външните работи Хайко Маас, представен от Ройтерс.

Европейски Съюз би трябвало да си служи с доста явен език, когато си има работа с Русия при случаи като този с отравянето на рецензия на Кремъл Алексей Навални, само че в никакъв случай не трябва да не помни, че Русия е нужна за уреждането на световни рецесии, сподели Маас в Братислава, където взе участие в интернационалната конференция ГЛОБСЕК.

Германският външен министър прикани за неотстъпчивост към Русия, само че да не се стопира разговорът с нея. "Нуждаем се от Русия, с цел да уредим споровете в Сирия, Либия и Украйна ", аргументира се той.

Маас сподели, че отравянето на Навални постанова интернационална реакция. Случаят не трябва да бъде обсъждан като руско-германски спор, акцентира той, когато бе запитан за какво препоръчаните наказания против Русия не засягат плана за газопровод "Северен поток 2 ".

Също в Братислава, френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан посочи, че налагането от Европейски Съюз на наказания против Русия е жизненоважно, с цел да покаже съюзът, че е мощен.

Воденето на разговор с Русия не е равнозначно на това да ѝ вършим услуга, даде да се разбере Льо Дриан. Той изясни, че "това не значи да се откажем от нашата упоритост да построим един кротичък континент. Точно противоположното, това значи да пазиме нашата упоритост, като проявим неотстъпчивост. "

Вчера немският и френският външен министър предложиха Европейски Съюз да наложи наказания против Русия, визиращи съответни хора, поради отравянето на Навални. Русия отхвърля да е забъркана в каквото и да било нападение против рецензия на Кремъл, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР