Европейският съюз се нуждае от ежедневни прегледи на ограниченията си

...
Европейският съюз се нуждае от ежедневни прегледи на ограниченията си
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: ЕС трябва да обмисли задължителна ваксинация

Европейският съюз се нуждае от ежедневни прегледи на рестриктивните мерки си за пътешестване и бързо внедряване на бустерни имунизационни дози, с цел да ограничи влизането в Европейски Съюз и да отбрани своите жители от разновидността на ковид Омикрон, съобщи в сряда Европейската комисия.

Повечето страни от Европейски Съюз постановиха забрани за пътешестване за жителите на Южна Африка, където Омикрон беше открит за първи път, като и възбрана за пътувания от няколко други южноафрикански страни.

" В момента сме изправени пред съществено двойно предизвикателство “, сподели на конференция ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. " От една страна, ние сме измежду четвъртата коронавирусна вълна. От друга страна сме изправени пред нова опасност, каквато е новият вид Омикрон ", съобщи Ройтерс.

Председателят на Европейска комисия също по този начин означи, че Европейският съюз би трябвало да разиска и обмисли въвеждането на наложителна имунизация против Covid-19 за своите жители.

Досега в в границите на единния блок Австрия наложи наложителна национална имунизация от 1 февруари 2022г., до момента в който Гърция подреди наложителна имунизация на всички свои жители на възраст над 60 години.

Фон дер Лайен акцентира нуждата от съществуването на документи, които да демонстрират дали човек е бил имунизиран, дали има негативен Covid тест или се е възстановил от инфекцията, с цел да може да " се пребори пандемията “.

Според Комисията 27-те членки на Европейски Съюз би трябвало да засилят акциите за имунизиране, като на този стадий към 66% от общото население на съюза е ваксинирано. Същевременно имунизациите за деца сред 5 и 11 години ще могат да бъдат налични от 13 декември.

Фон дер Лайен сподели също по този начин, че защото фирмите BioNTech/Pfizer и Moderna са подготвени да доставят още 360 милиона дози до края на март 2022 година, има бустерни дози, налични за всички, които са получили първичните си имунизации.

Тя добави, че е схванала от фармацевтичните компании, че ще им трябват към 100 дни, с цел да поправят имунизациите си, в случай че съществуващите техни не защищават от разновидността Омикрон.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР