Европейският съюз се готви за силно представяне на крайнодесните партии

...
Европейският съюз се готви за силно представяне на крайнодесните партии
Коментари Харесай

Популистката крайна десница в действие

Европейският съюз се готви за мощно показване на крайнодесните партии на изборите за Европейски парламент този месец. Какво може да значи това? В един прочут италиански град и едно австрийско комерсиално средище виждаме популизма в деяние.

" В Европа, тъкмо като в Пиза, ние пазиме неща, които би трябвало да имаме за даденост, като да вземем за пример закон, ред и концепцията за обикновено семейство с майка и татко ", споделя Сузана Чекарди.

" Защо " Лига " и другите популистки и отстояващи националния суверенитет партии са толкоз известни? Защото ние споделяме това, което мислят естествените хора ", прибавя Чекарди, изгряваща звезда на " Лига ", крайнодясната партия на италианския вътрешен министър Матео Салвини.

Мнозина биха изразили мощно противоречие, само че с известна убеденост можем да кажем, че " Лига " (наред с Австрийската партия на свободата, френския Национален общ брой и други партии) цели да внесе ужас в европейската политика на европейските избори идната седмица. Техният алианс от крайнодесни популистки партии се надява да повтори триумфа на локално равнище на политици като Чекарди (която е районен водач на " Лига " в Тоскана, кмет на Кашина, покрай Пиза, и един от водещите претенденти на европейските избори) на европейско равнище.

Трийсет и две годишната Чекарди бе движещата мощ зад политическия трус в Пиза предишния юни, когато тосканският академични град, прочут със своята наклонена кула, за първи път в своята следвоенна история си избра десен кмет. Популистки партии към този момент взеха властта в няколко национални държавни управления в Европа. За да види по какъв начин животът се е изменил на локално ниво (и какво може да чака по-малките и по-големите градове в Европа, в случай че усилването на популистите продължи), ДПА посети Пиза и Велс в Австрия, различен град, който мина под ръководството на популистите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР