Европейският съюз със специален Акт – закон, стана първата голяма

...
Европейският съюз със специален Акт – закон, стана първата голяма
Коментари Харесай

EС първи взе мерки срещу безконтролните соц. мрежи: Евродепутатът А. Ковачев

" Европейският съюз със специфичен Акт – закон, стана първата огромна интернационална организация, която взе специфични нормативни ограничения против безконтролните обществени мрежи и имахме нарочни диспути в Страсбург тези дни по тази тематика. Не ограничаваме свободата на словото, за нея наскоро приехме различен Акт, само че желаеме да попречим на дезинформацията, сеенето на ненавист и другите отрицателни фактори, които за жалост са част от виртуалната среда и в Мета (ФБ), и в Х (Туитър) ”, заяви пред студенти от специалностите Национална сигурност и Информационни технологии евродепутатът Андрей Ковачев, ЕНП.

 Той е и член на отрасловата комисия в Европарламента, която се занимава с тези въпроси. Срещата и полемиката му със студентите беше част от плана на европейската просветителна стратегия Eразъм+ на Сдружение Победа в този момент, озаглавен: Противодействие против етичните и психическите проблеми, провокирани от осведомителното уталожване в обществените мрежи на младите българи в конюнктура на международна медийна война.

Андрей Ковачев описа на бъдещите експерти по киберсигурност по какъв начин действат фермите за тролове в вражески страни и засегна тематиката за изкуствения разсъдък, който ще направи битката с дезинформацията и подправените вести още по-голямо предизвикателство. Но уточни и прогнозата на Европейска комисия, че специалностите, свързани с тази проблематика до 2035 година ще бъдат най-перспективните у нас и в цяла Европа, което е отлична вест за тяхната реализация след дипломирането им.

 width=

От страна на уредниците беше изнесена най-актуалната статистика, съгласно която от 240 милиарда хакерски офанзиви, над половината са ориентирани към страните от Европейски Съюз и НАТО, както сочи годишният отчет за сигурността, показан от Майкрософт предходната седмица. Над 40% са младежите, жертви на машинация в мрежите, а известните фишинги по мейловете и ФБ са едно от най-използваните оръжия на севернокорейската " нет-армия ”, с цел да финансира подривните си хакерски интервенции за навлизане в персонални и публични бази данни и за дезинформиране в Евросъюза.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР