Европейският съюз реши да спре програмите за трансгранично сътрудничество с

...
Европейският съюз реши да спре програмите за трансгранично сътрудничество с
Коментари Харесай

ЕС прекратява програми с Русия и Беларус

Европейският съюз реши да спре стратегиите за трансгранично съдействие с Русия и Беларус и да не подписва нови съглашения с съветски проучвателен центрове, заяви Европейската комисия.

„ Европейската комисия прекратява съдействието с Русия и Беларус в границите на инструментите на стратегиите за трансгранично съдействие ", оповестиха от Брюксел.

Европейски Съюз също по този начин реши да приключи съдействието в границите на програмата Interreg за района на Балтийско море.

„ Европейски Съюз няма да подписва нови съглашения с съветски проучвателен центрове “, съобщи представителят на Европейската комисия Ерик Мамер.

Прекратява се и съдействието с съветски организации в региона на проучванията, науката и нововъведенията, поради военната интервенция на Русия в Украйна.

„ След съветската инвазия в Украйна и в символ на взаимност с народа на Украйна Европейската комисия реши да прекрати съдействието с съветски организации в региона на научните проучвания, науката и нововъведенията “, се споделя в известието.

В документа се акцентира, че Европейска комисия „ няма да подписва нови контракти или нови съглашения с съветски организации в границите на програмата „ Хоризонт Европа “.

„ Освен това Европейска комисия прекратява заплащанията към съветски субекти по съществуващи контракти. Всички настоящи планове, в които вземат участие съветски проучвателен организации, ще бъдат преразгледани - както по „ Хоризонт Европа “, по този начин и по „ Хоризонт 2020 “, предходната стратегия на Европейски Съюз за научни проучвания и нововъведения “, прибавят от Комисията.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР