Европейският съюз реши да се откаже от възможността да купи

...
Европейският съюз реши да се откаже от възможността да купи
Коментари Харесай

ЕС се отказва от 100 милиона дози от ваксината на Johnson & Johnson

Европейският съюз реши да се откаже от опцията да купи 100 милиона дози от имунизацията на американската компания Johnson & Johnson против ковид и обмисля да подари други 100 милиона дози, в случай че бъдат поръчани, обявиха европейски чиновници, представени от Ройтерс.

Обсъжданията свидетелстват за понижаване на доверието към еднодозовата ваксина, която в началото беше изтъквана като значима за сполучливата имунизация в Европа, само че след това значително отиде на по-заден проект след проблеми с сигурността и доставките.

В края на март Европейски Съюз е оставил да изтече срокът за поръчка на 100 милиона спомагателни дози, споделиха трима европейски чиновници, директно осведомени с договорите с производителите на ваксини, разкривайки поверителна уговорка от съглашението с Johnson & Johnson, която не е била оповестявана до момента.

Съгласно контракта Европейски Съюз е поръчал 200 милиона дози от имунизацията и е имал благоприятни условия да купи още 200 милиона на два обособени транша.

Срокът за втората опция за останалите 100 милиона дози изтича в края на юни, само че още не е взето решение дали тя да бъде упражнена, споделиха източниците.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР