Европейският съюз реши да санкционира още руски олигарси, включително милиардера

...
Европейският съюз реши да санкционира още руски олигарси, включително милиардера
Коментари Харесай

ЕС санкционира още руски олигарси, сред които и Роман Абрамович

Европейският съюз реши да глоби още съветски олигарси, в това число милиардера Роман Абрамович, притежател на британския футболен клуб " Челси ", като ответна мярка на съветското навлизане в Украйна, оповестиха през днешния ден дипломати за Франс прес.

Тези ограничения са част от четвъртия кръг наказания на Европейски Съюз против Москва, които се чака да бъдат оповестени до часове. До момента 862 физически лица и 53 съветски юридически лица бяха в черния лист, който не разрешава влизане на територията на общността и разрешава изземване на имуществото им.

Абрамович, който е непосредствен до съветския президент Владимир Путин, към този момент беше глобен от Обединеното кралство, което го принуди да спре продажбата на " Челси ", която беше оповестил. На клуба също беше неразрешено да прави прехвърляния и да възобновява контракти с играчи. Британското държавно управление оцени благосъстоянието на този предприемач на 10,7 милиарда евро.

Роман Абрамович е обект на наказания и в Канада. В Съединените щати притежаваните от него хедж фондовете също са замразени. От края на февруари предприемачът се пробва да продаде дяловете си в няколко капиталови фонда.

Освен в " Челси ", предприемачът има присъединяване и в стоманодобивния колос " Евраз ". Той има акции и в съветската компания " Норилск никел ", която се занимава с употреба и преправка на никел и паладий.

В петък председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи " четвърти пакет ограничения за в допълнение уединяване на Русия и привършване на ресурсите, които й служат за финансиране на " тази варварска война ".

Новите наказания на Европейски Съюз се чака да включват и анулацията на статута на Русия на най-облагодетелствана нация, отваряйки пътя към мита върху вноса на съветски артикули.

Междувременно Роман Абрамович беше видян във ВИП салона на летище Бен Гурион в Тел Авив малко преди самолетът му да излети за Истанбул през днешния ден, съобщи Ройтерс. А израелската социална радиостанция Кан разгласява видео, на което се вижда по какъв начин конвой напуща вилата на Абрамович в предградието на Тел Авив Херцлия Питуах.

Уебсайтът за следене на полети Radarbox заяви, че самолетът с номер на опашката LX-RAY е изхвърчал от Бен Гурион с дестинация в Истанбул. Проследяващите уеб сайтове демонстрираха, че той е дошъл от Москва късно в неделя, 13 март. Ограниченията на Израел за частните самолети значи, че той не може да остане на земята повече от 24 часа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР