Европейският съюз реши да отпрати постоянния представител на Венецуела. По-рано

...
Европейският съюз реши да отпрати постоянния представител на Венецуела. По-рано
Коментари Харесай

ЕС гони постоянния представител на Венецуела

Европейският съюз реши да отпрати непрекъснатия представител на Венецуела. По-рано Венецуела предприе сходни ограничения против посланика на Европейски Съюз.

„ По самодейност на висшия представител за външната политика и политиката на сигурност (б.р. Жозеп Борел) Съветът на Европейски Съюз се съгласи да разгласи ръководителя на венецуелската задача за личност нон грата в Европейски Съюз “, се споделя в изказването на външнополитическата работа на Европейски Съюз.
Изгонването на дипломата е в отговор на решението на Каракас да разгласи ръководителя на задачата на Европейски Съюз във Венецуела за личност нон грата. " Европейският съюз смята това решение за изцяло безпричинно и противоречащо на задачите на Европейски Съюз за развиване на връзки и създаване на партньорства сред Европейски Съюз и трети страни ", се споделя в изказването.

На 22 февруари Европейски Съюз удължи глобите против Венецуела като се стимулира с влошената обстановка с правата на индивида, върховенството на закона и демокрацията " в страната. В отговор венецуелските управляващи връчиха протестни ноти на посланиците на Франция, Германия, Холандия и Испания, а посланикът на Европейски Съюз беше разгласен за личност нон грата. Президентът на Венецуела Николас Мадуро разгласи отвод да води разговор с Брюксел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР