Европейският съюз реши да наложи нови санкции срещу властта във

...
Европейският съюз реши да наложи нови санкции срещу властта във
Коментари Харесай

ЕС наложи санкции на Венецуела и Мианмар

Европейският съюз реши да наложи нови наказания против властта във Венецуела в отговор на многочислените нередности, установени на президентските избори, извоювани през април от Николас Мадуро, съобщи Франс прес.

Налагат се наказания на 11 венецуелски представители. Сред тях е Делси Родригес, вицепрезидентката на Венецуела, както и един министър и един почитан представител на Националния изборен съвет, добавя Съветът на Европейски Съюз. Решението е взето на съвещание на министрите на външните работи на Европейски Съюз, събрали се през днешния ден в Люксембург. На глобените няма да се издават визи за Европейски Съюз, а техните активи в банки в съюза ще бъдат замразени.

През януари Европейски Съюз глоби седем венецуелски високопоставени представители, упрекнати в съществени нарушавания на правата на индивида по време на потушаването на митингите, проведени от опозицията в интервала април-юли 2017 година предходната година.
Днес страните от Европейски Съюз взеха решение да наложат и наказания на седем високопоставени представители на Мианма поради рецесията с рохингите, съобщи ДПА.

Санкциите са първите, наложени от блока на представители на Мианмар поради нарушавания на човешките права, осъществени против рохингите. Санкциите включват заледяване на активи и възбрана за пътешестване.

"Лицата, попадащи в обсега на глобите, заемат длъжности в армията, граничните служби и полицията. Те са причастни или свързани със съществени нарушавания на правата на индивида във връзка с рохингите в щата Ракхайн през втората половина на 2017 година ", се споделя в изказване на Съвета на Европейски Съюз, оповестено през днешния ден, съобщи ТАСС.

Сред посочените в изказването нарушавания, поради които са глобени, представителите на Мианмар, са убийства, полово принуждение и редовно опожаряване на къщи и други здания на рохингите, добавя ДПА. В изказването на външните министри на Европейски Съюз се споделя, че съюзът ще продължи да прави обзор на обстановката в страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР