Европейският съюз разкри първата стратегия за подобряване правата на лесбийките,

...
Европейският съюз разкри първата стратегия за подобряване правата на лесбийките,
Коментари Харесай

Спазвай правата на ЛГБТ общността или губиш европари, предлагат в ЕС

Европейският съюз разкри първата тактика за възстановяване правата на лесбийките, гейовете, бисексуалните, трансполовите и други от ЛГБТ общността на фона на безпокойството поради дискриминация, изключително в Полша, осведоми АП.

Европейската комисия желае да разшири листата с закононарушения в Европа , с цел да покрие хомофобската тирада, да предложи нови закони за гарантиране, че родителството на еднополовите двойки ще се признава в 27-те страни членки и да подсигурява, че политиките на блока по-добре дават отговор на терзанията към ЛГБТ общността.

" Тук не става въпрос за идеология. Не става въпрос за мъжете или дамите. Тук става въпрос за обич. Тази тактика не е срещу никого. Тя не слага никого на фундамент, а подсигурява сигурност и правилото за недискриминация ", сподели заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова.

Комисията разясни, че е реализиран прогрес по отношение на равноправно отношение към ЛГБТ общността, само че съгласно изследване за главните права в Европейски Съюз от 2019 година към 43% от хората към момента усещат дискриминация въз основата на половата ориентировка и половата еднаквост.

В Полша президентът и други представители на държавното управление възприемат придвижването за цивилен права за ЛГБТ общността като опасност за фамилията и полезностите на Римокатолическата черква.

Десетки градове в консервативната Източна и Южна Полша прокараха алегорични резолюции , с които оповестиха, че са свободни от " ЛГБТ идеология ".

Страните членки, които не съблюдават правата на ЛГБТ общността би трябвало да бъдат финансово глобени , прикани еврокомисарят по равнопоставеността Хелена Дали.

Пред " Политико " тя акцентира, че механизъм, който обвързва евросредствата със спазването на върховенството на закона в страните членки, би трябвало да бъде употребен и за използване на полезности на Европейски Съюз по проблема.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР