Европейският съюз разглежда налагането на нови санкции на Сирия, включително

...
Европейският съюз разглежда налагането на нови санкции на Сирия, включително
Коментари Харесай

Каква ще е реакцията на ЕС относно Сирия - изглежда нови санкции

Европейският съюз преглежда налагането на нови наказания на Сирия, в това число включването в черния лист на още хора за създаването и потреблението на химическо оръжие, излиза наяве от план за изказване на външните министри на блока, заяви в. " Джерусалем пост ". Засега в изказването не се загатват никакви военни стъпки, както прикани Фадел Абдул Гани, началник на Сирийската мрежа за човешки права.
Министрите се срещат в понеделник, 16 април, с цел да обсъдят Сирия на фона на вероятността за западни военни дейности поради съмнение за химическа офанзива от страна на държавното управление на 7 април. Всеки удар рискува борба с Русия, която способства за триумфите на президента Башар Асад във войната.
Високопоставени представители на Европейски Съюз в аявиха, че " доказателства ясно сочат към сирийския режим " при следствието на офанзивата в град Дума.
Американският президент Доналд Тръмп предизвести за военни удари в отговор, а френският държавен глава Еманюел Макрон съобщи, че има доказателство, че сирийското държавно управление е направило офанзивата. Британският министър председател Тереза Мей пък завоюва поддръжка от министрите си, с цел да предприеме дейности със Съединените щати и Франция, с цел да попречи на по-нататъшното потребление на химическо оръжие от Сирия.
Засега Германия, Италия и Холандия декларират, че няма да се причислят към никакви военни дейности. Останалата част от Европейски Съюз отхвърля да разиска позицията си преди понеделнишките диалози на министрите.
Дипломати и длъжностни лица в Брюксел подчертаха, че проектостановището на министрите, квалифицирано авансово и забелязано от Reuters, може да се промени през почивните дни според от развиването на обстановката. Понастоящем то се базира на съществуващите наказания на Европейски Съюз във връзка с Сирия, чийто черен лист включва 257 души за " жестоки репресии " на цивилни жители, както и за добиване на изгоди от или за поддръжка на режима.
" През юли 2017 година и през март 2018 година Европейски Съюз наложи спомагателни ограничаващи ограничения върху сирийските високопоставени чиновници и учени за ролята им в създаването и потреблението на химическо оръжие и е подготвен да обмисли налагането на спомагателни ограничения в бъдеще. Европейски Съюз ще продължи да обмисля по-нататъшни ограничаващи ограничения против Сирия, до момента в който репресиите не престават ", се споделя съгласно плана на текста.
Европейски Съюз също по този начин ще повтори, че няма да заплаща за възобновяване на Сирия без политически разговор сред Дамаск и опозицията, подлага на критика Русия, Иран и Турция за военната им интервенция в Сирия и приканва за отчетност за закононарушения, осъществени във войната, в това число за потреблението на химическо оръжие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР