Европейският съюз проучва начини за увеличаване на помощта за украинския

...
Европейският съюз проучва начини за увеличаване на помощта за украинския
Коментари Харесай

Москва обмисля ответни мерки след взривовете на Северен поток

Европейският съюз изследва способи за увеличение на помощта за украинския енергиен бранш, обиден мощно от съветски въздушни удари, заяви отрасловият еврокомисар Кадри Симсон, която е на посещаване в Киев. Тя назова съветските набези " жестока и нечовечна тактичност за причиняване на човешки премеждия с настъпването на зимата ".

Русия разгласи, че обмисля ответни ограничения, откакто упрекна Англия, че стои зад гърмежите на газопроводите Северен поток. " Подобни дейности не може да се подминат просто по този начин ", разяснява представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Кремъл уточни, че към момента няма решение за премахване на повредите. Лондон съобщи, че няма да се остави да бъде замесен в опити за похищение на вниманието от войната в Украйна и окачестни обвиняванията като част от " съветски сюжет ".

Украинският президент Зеленски заяви, че е провел извънредно значим и работлив диалог с френския си сътрудник Макрон за подсилване на украинската защита и възобновяване на енергийната инфраструктура на страната. Договорено е на 13-ти декември в Париж да бъде проведена интернационална конференция в поддръжка на украинските цивилни през зимата.

Междувременно Москва заяви, че солидни съветски удари против украински информационни и енергийни обекти доста са нарушили производството в предприятия от украинския военно-промишлен комплекс.

Необходими са съответни стъпки за превъзмогване пречките пред износа на съветско зърно и торове, с цел да се резервира съглашението за експорт на украинска селскостопанска продукция през Черно море, съобщи турската дипломация. В събота Москва разгласи, че приключва присъединяване си, само че и през днешния ден корабоплаването продължава.

" Целият свят, изключително неразвитите и разрастващите се страни, се нуждаят от продуктите от двете страни ", сподели Мевлют Чавушоглу- министър на външните работи на Турция.

В телефонен диалог с Владимир Путин турският президент Ердоган е изразил убеденост, че е допустимо решение за възобновяване на зърненото съглашение. Ердоган възнамерява подобен диалог и с украинския държавен глава.

Москва заяви, че в зоната на бойните дейности в Украйна са изпратени 87 хиляди мобилизирани в армията, а през нощта нанесе нови удари в Николаев. Русия разшири зоната на евакуацията на цивилните в окупирания юг на страната- мярка, определяна от Киев като насилствена депортация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР