Европейският съюз призова страните, присъстващи на срещата на върха на

...
Европейският съюз призова страните, присъстващи на срещата на върха на
Коментари Харесай

ЕС призова страните от БРИКС да поискат от Путин спиране на войната в Украйна

Европейският съюз прикани страните, присъстващи на срещата на върха на БРИКС в Казан в Русия, да изискат от президента Владимир Путин да приключи войната на Москва в Украйна, оповестява " Ройтерс ".

Повече от 20 водачи, в това число Путин, китайският президент Си Дзинпин, индийският министър председател Нарендра Моди и иранският президент Масуд Пезешкиан вземат участие в срещата на върха.

Говорителят на Европейската работа за външна активност Петер Стано осъди " злоупотребата от страна на Русия " на нейното председателство на групата и напомни, че има заповед за арест на съветския водач.

" Вярваме, че всички участници в срещата на върха в Казан ще употребяват това събитие, с цел да призоват още един път Путин неотложно да приключи войната против украинския народ ", посочи той.

Говорителят съобщи и че Европейски Съюз поддържа генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, който също участва на срещата на върха.

" Уверени сме, че той ще ускори апела към Русия и Путин за цялостно и абсолютно прекъсване на бруталната експанзия против украинския народ ", уточни той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР