Европейският съюз признава централната роля на Световната здравна организация (СЗО)

...
Европейският съюз признава централната роля на Световната здравна организация (СЗО)
Коментари Харесай

ЕС призова за реформиране на СЗО

Европейският съюз признава централната роля на Световната здравна организация (СЗО) за решаването на международни проблеми в региона на опазването на здравето. В същото време счита за належащо да се укрепи и реформира тази организация, се споделя оповестена през днешния ден позиция на Евросъюза.

Световната здравна организация има водеща роля като координиращ орган при решаването на световните провокации в региона на опазването на здравето.

В същото време излиза наяве, че упованията към нея постоянно надвишават нейните благоприятни условия и способността да оказва поддръжка на държавите-членки при развиването на постоянни и устойчиви системи на опазване на здравето, се споделя в документа.

Подчертава се, че Европейски Съюз има подготвеност да играе дейна роля в процеса на подсилване и реформиране на организацията.

Брюксел счита за належащо да се реформира системата за световно обявяване при изключителни обстановки, както и да бъде въведено ясно диференциране сред рестриктивните мерки за пътешестване на хората и превозването на товари, с цел да се избегнат вредите за стопанските системи на страните.

През юли президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изпрати публично съобщение в Конгреса за излизането на страната от СЗО с аргумента, че организацията е отказала да организира нужните промени.

Съединени американски щати ще пренасочат средствата от вноските за незабавна потребност от опазване на здравето по света. Тръмп даже упрекна СЗО, че е укрила мащабите на епидемията от ковид в полза на Китай. От Държавния департамент оповестиха, че Съединени американски щати ще изоставен СЗО през юли 2021 година
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР