Европейският съюз прие закон, който криминализира някои от най-сериозните форми

...
Европейският съюз прие закон, който криминализира някои от най-сериозните форми
Коментари Харесай

ЕС приема исторически закон, който ще повлияе на целия свят: „Това е много важно и трябва да бъде искрено приветствано“

Европейският съюз одобри закон, който криминализира някои от най-сериозните форми на увреждане на околната среда. Въпреки че текстът на закона не употребява думата „ екоцид “, преамбюлът му гласи, че има намерение да криминализира „ случаи, сравними с екоцид “.

Законът е част от възходящо световно придвижване за публична възбрана на замърсяването компании от щета на нашата планета.

Мексиканското държавно управление беше последното, което предложи подобен закон, който, в случай че бъде признат, ще накара Мексико да се причисли към Виетнам, Русия, Украйна и Франция, всички от които криминализираха екоцида - публично избрани като „ противозаконни или безсмислени дейности, осъществени със съзнанието, че има забележителна възможност от тежки и необятно публикувани или дълготрайни вреди на околната среда, породени от тези дейности. “

Правото на Европейски Съюз би трябвало да бъде формализирано по-късно пролетта, в който миг ще би трябвало да изчакаме и да забележим по какъв начин тъкмо и против кого се ползва.

Текстът на закона спом...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР