Европейският съюз препоръча в понеделник на гражданите си да не

...
Европейският съюз препоръча в понеделник на гражданите си да не
Коментари Харесай

ЕС препоръча на гражданите си да не пътуват до Иран

Европейският съюз предложи в понеделник на жителите си да не пътуват до Иран " заради острия риск за персоналната им сигурност ".

В изказване на първия посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел от името на 27-те държавни управления, публикувано в понеделник вечер, се показва угриженост от " възходящият брой жители на Европейски Съюз, арестувани сега от Иран на подправени учредения ".

" Много от тях са държани в унизителни условия, без късмет за обективен развой ", декларира Борел, добавяйки, че Европейски Съюз приканва Иран " да постави завършек на тревожната процедура на задържане на непознати цивилни лица предвид на политически облаги ".

В изказването се споделя още, че Европейски Съюз упорства управляващите в Техеран да разрешат на европейските дипломати " да поддържат връзка и да имат постоянен достъп до своите жители ", които са арестувани, както се изисква от интернационалното право.

Нови наказания

В понеделник Европейски Съюз разшири глобите против Иран, включвайки 32 публични лица и две юридически лица към ограничаващите описи поради ролята им в насилственото потушаване на гражданските митинги в ислямската република.

Сред глобените са министрите на културата и на образованието и други политици и чиновници, подкрепящи репресиите против протестиращите, които излязоха на улиците през есента след гибелта в полицейски сектор на 22-годишната Масха Амини, арестувана за погрешно носене на кърпа..

Общо глобите на Европейски Съюз в този момент се ползват за 196 физически лица и 33 юридически лица в Иран.

Иранската революционна армия обаче няма да бъде оповестена за терористична организация, защото юристите на Съвета на Европейски Съюз не могат да намерят правни учредения за това. " Към момента нямаме правни учредения в Европейски Съюз да включим Революционната армия като терористична организация ", сподели немският външен министър Аналена Бербок в понеделник в края на срещата на външните министри на Европейски Съюз в Брюксел.

 Европейски Съюз изчаква правосъдно решение дали Ислямската армия в Иран е терористична организация Европейски Съюз изчаква правосъдно решение дали Ислямската армия в Иран е терористична организация

Англия в понеделник също вкара нови наказания. Те са ориентирани против трима ирански съдии, трима членове на Ислямската революционна армия на Иран и двама районни шефове, заяви Ройтерс.

Техните активи в кралството ще бъдат неразрешени и те няма да имат право да посещават Обединеното кралство.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР