Европейският съюз предупреди Великобритания, че изтича времето й да постигне

...
Европейският съюз предупреди Великобритания, че изтича времето й да постигне
Коментари Харесай

ЕС предупреди Великобритания за Брекзит: Часовникът тиктака

Европейският съюз предизвести Англия, че изтича времето й да реализира договорка за Брекзит тази есен, съобщи " Ройтерс ".

Дипломати и публични лица в Брюксел означават слаб прогрес в договарянията за Брекзит от последната среща на водачите на Европейски Съюз до момента, което повдига подозрения дали блокът и Лондон ще съумеят да създадат забележителна стъпка на идната среща на върха на 28 и 29 юни.

" Обезпокоени сме, че няма ясна позиция от страна на британците. Часовникът тиктака ", съобщи немският министър по европейските въпроси Михаел Рот по време на среща с сътрудниците си от Европейски Съюз в Брюксел. " Сега се нуждаем от забележителен прогрес, само че това не се случва. Това, което ни тормози изключително, е въпросът за Северна Ирландия, по който чакаме доста координиране от английска страна ", добави той.

Говорител на английския министър председател Тереза Мей означи, че Лондон работи по два разновидността за митническо съдействие след Брекзит. При митническото партньорство Англия може да събира мита за стоките, влизащи в страната, от името на Европейски Съюз. При втората концепция, за рационализирано митническо съглашение, търговци от авансово утвърден лист ще могат да пресичат свободно границите благодарение на автоматизирана технология.

Европейски Съюз обаче съобщи, че Лондон би трябвало да излезе с решение по комплицирания въпрос за ирландската граница. И двете страни се притесняват, че връщането на физическата граница сред Република Ирландия и Северна Ирландия може да съживи насилието там. Друг провесен въпрос са гаранциите за правата на чужденците.

" От европейска страна можем да кажем, че сме изяснили позицията си и се надяваме, че английската страна ще стартира договаряния също по пряк метод ", сподели австрийският министър по европейските въпроси Гернот Блюмел, отразявайки недоволството измежду Европейски Съюз, че Англия не е изяснила позицията си в елементи по някои елементи от договарянията.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (190)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР