Европейският съюз предупреди Румъния, че може да понесе по-тежки последици

...
Европейският съюз предупреди Румъния, че може да понесе по-тежки последици
Коментари Харесай

ЕС отново предупреди Румъния

Европейският съюз предизвести Румъния, че може да понесе по-тежки последствия поради измененията в антикорупционните закони, направени от ръководещите, написа Ройтерс, представени от БГНЕС. Европейската комисия на няколко пъти сподели, че измененията на законите, които включват намаляването на отминалостта на някои закононарушения по работа, съставляват обезсмисляне на десетилетия промени в Румъния.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер беше запитан дали са нужни ограничения, с цел да бъде принудена Румъния да се придържа към стандартите на Европейския съюз. " Да, Румъния заслужава изключително внимание. Това е нещо, което ще създадем в идващите дни и седмици. Върховенството на закона би трябвало да важи за всички и това е пътя, по който ще продължим ", отговори Юнкер.

Управляващите в Румъния социалдемократи не дадоха отговор на Юнкер непосредствено, само че техният водач Ливиу Драгня сподели на избирателен протест в Яш, че Румъния е третирана незаслужено от Европейския съюз прекомерно дълго и хората би трябвало да " гласоподават за патриотичната Социалдемократическа партия ".

Европейският съюз към този момент започва процедури против други две страни от някогашния комунистически блок - Унгария и Полша за опити да се слагат под надзор съдилищата, медиите, университетските среди и организации на деятели.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР