Европейският съюз предупреди правителството на Полша, че има един месец,

...
Европейският съюз предупреди правителството на Полша, че има един месец,
Коментари Харесай

ЕС: Полша има един месец да прекрати съдебната реформа

Европейският съюз предизвести държавното управление на Полша, че има един месец, с цел да спре рисковата си правосъдна промени или да поеме риска да бъде подведено под правосъдна отговорност.
Брюксел и Варшава са в спор, откакто полската партия " Право и правдивост " разгласи ограничения през 2015 година, които съгласно Европейски Съюз съставляват " систематична опасност " за върховенството на закона.
" Сега полските управляващи разполагат с един месец, с цел да вземат нужните мерки”, се споделя в изказване на комисията.
Европейският съд, най-висшият арбитражен съд в блока, може да наложи санкции на Полша, в случай че се произнесе в интерес на правосъдните дейности на Европейски Съюз за преразглеждане на полския закон за организацията на съдилищата.
Вицепрезидентът на Европейската комисия Франс Тимерманс съобщи преди две седмици, че Варшава не е оповестила " съответни ограничения " в своя отговор на първото предизвестие от Брюксел.
Европейска комисия показва, че опасността за правосъдната самостоятелност идва от полския министър на правораздаването, който получава " дискреционна власт за удължение на мандата на съдиите, които са достигнали пенсионна възраст, както и за освобождение и назначение на ръководители на съдилища ". Другите проблеми включват " дискриминация въз основа на пола ", като възрастта за пенсиониране на дамите съдии ще бъде 60 години, а за мъжете - 65, съобщи БГНЕС.
Европейска комисия предизвести, че може да предприеме още по-сериозни дейности, заявявайки, че е подготвена да задейства процедурата за така наречен Член 7 на Европейски Съюз, в случай че съдиите на Върховния съд бъдат уволнени. Член 7 е предопределен да поддържа правилата на правовата страна, така наречен " нуклеарен вид ", който може да замрази правото на глас на страната в срещите на министрите на Европейски Съюз.
Правните промени провокираха всеобщи улични митинги в Полша и повдигнаха опасения за върховенството на закона в една от водещите източно-комунистически страни в Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР