Европейският съюз предупреди малките предприятия да се подготвят за повече

...
Европейският съюз предупреди малките предприятия да се подготвят за повече
Коментари Харесай

Нови пречки и разходи за малките фирми при Brexit без сделка

Европейският съюз предизвести дребните предприятия да се приготвят за повече администрация и разноски, в случай че Англия напусне блока без договорка. Брюксел показа още една част от проектите на Европейски Съюз при непредвидени условия.
Според еврокомисарят по стопанската система Пиер Московиси рискът от Brexit без договорка се усилва и ще се вкарат незабавни инспекции на стоките сред Европейски Съюз и Обединеното кралство, в случай че този сюжет се сбъдне.
„ Това е ключът към отбраната на нашите консуматори и на нашия вътрешен пазар. Много зависи от способността на компаниите да търгуват с Обединеното кралство, с цел да се оправят с митническите правила, които ще се ползват в първия ден, ако няма сделка”, споделя Московиси в изказване, представено от Reuters.
Европейската комисия предизвести фирмите, които работят с Англия, че би трябвало да се приготвят за митническите формалности и мита и да вземат поради нуждата от лицензии за внос/износ и по-рестриктивни съглашения за Данък добавена стойност, в случай че разпоредбите на Световната комерсиална организация влязат в действие.
При оставащи единствено 39 дни до Brexit, утвърждението на съглашението за бракоразвод ЕС-Великобритания е спряно в английския парламент, което усилва риска Лондон да напусне без съглашение за намаляване на икономическите последствия.
Британските и европейските преговорни екипи се срещат в Брюксел в понеделник, с цел да търсят излаз от застоя, а по-късно през седмицата се чака и английският министър председател Тереза Мей да посети политическия център на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР