Европейският съюз предложи днес ограничаването на някои права на мигрантите

...
Европейският съюз предложи днес ограничаването на някои права на мигрантите
Коментари Харесай

Брюксел разрешава на Полша и Прибалтика да орежат правата на мигрантите на границата с Беларус

Европейският съюз предложи през днешния ден ограничението на някои права на мигрантите на границата си с Беларус, жест към страните членки Полша, Литва и Латвия , даже откакто Брюксел призна, че напрежението по границите намалявало, осведоми " Ройтерс ".

Европейски Съюз упорства, че Беларус е докарал мигранти със самолети от Близкия изток, с цел да ги накара да преминат границата, обвинявания, които Минск дефинира за неуместни. Правозащитни организации споделят, че минимум 13 души са починали, до момента в който мигрантите лагеруваха при мразовити условия на границата.
 100 мигранти се разпалиха в охранителен център за незаконни в Западна Полша
100 мигранти се разпалиха в охранителен център за незаконни в Западна Полша

След идването на към 500 служители на реда обстановката е нормализирана

Еврокомисарката по вътрешните работи Илва Йохансон означи, че рецесията наподобява е отшумяла през последните седмици , откакто Беларус изпрати 1 900 мигранти назад в Ирак и реалокира други от границата.

" Въпреки че обстановката деескалира, би трябвало да бъдем бдителни ", уточни тя и добави: " Броят на мигрантите не е огромен. Това не е на първо място миграционна рецесия. Това е хибридна опасност . "

Тя посочи, че към 8 000 мигранти в този момент се намират в трите гранични страни. Германия, желаната последна дестинация за мнозина, които влизат в Европейски Съюз, заяви, че към 10 000 души са пристигнали по този метод .
 Лукашенко: Западът ще употребява мигрантите против Беларус при спор сред Русия и Украйна
Лукашенко: Западът ще употребява мигрантите против Беларус при спор сред Русия и Украйна

Мигрантите щели да бъдат прийом за въздържане на на беларуската войска

Трите страни от Европейски Съюз, които граничат с Беларус, опазиха метода си за изтласкване на мигрантите, без да правят оценка самостоятелно техните случаи или да им дават реален късмет да изискат леговище, обезпечено от интернационалното филантропично право.

Предложението на Европейската комисия ще разреши на трите страни да изискват от мигрантите да желаят леговище единствено на избрани места, като да вземем за пример избрани гранични пунктове, през идващите шест месеца .

Търсещите леговище могат да бъдат държани до 16 седмици на границата, губейки законовото си право да бъдат държани в по-подходящи центрове в страната, а страните от Европейски Съюз ще бъдат задължени да им предложат съществени хранителни запаси единствено откакто техните проблеми са решени.
 Лукашенко подкокоросва мигрантите, че имали право да отидат в Европейски Съюз
Лукашенко подкокоросва мигрантите, че имали право да отидат в Европейски Съюз

Нямало да се пробва да им попречи да се доберат до Европейски Съюз

Благотворителната организация Oxfam осъди предложенията: " Подкрепата за задържането на мигранти по границите на Европейски Съюз слага политиката над живота на хората ", настоя Ерин Маккей, европейски управител на Oxfam по миграцията.

Предложенията са знак за политическа поддръжка за трите страни от източния завършек на Европейски Съюз и НАТО.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР