Европейският съюз постигна споразумение за намаляване на крайното потребление на

...
Европейският съюз постигна споразумение за намаляване на крайното потребление на
Коментари Харесай

ЕС постигна споразумение за ограничаване на енергийното потребление с 11.7% до 2030 година

Европейският съюз реализира съглашение за понижаване на крайното ползване на сила в единния блок с 11.7% до 2030 година - цел, която съгласно евродепутатите ще помогне в битката с изменението на климата и ще ограничи потреблението на съветски изкопаеми горива в Европа, съобщи " Ройтерс ".
Постигането на задачите ще изисква от страните членки да реновират милиони здания, с цел да губят по-малко сила. Тъй като множеството европейски сгради се отопляват с изкопаеми горива, политиката е от решаващо значение за напъните на Европейски Съюз за битка с изменението на климата.
" Това ще значи същинска смяна в интерес на климата и в ущърб на Путин ", уточни Нилс Фулсанг, водещият договарящ на европарламента.
Преговарящите се съгласиха, че потреблението на сила от крайни консуматори в Европейски Съюз като семейства и предприятия през 2030 година би трябвало да бъде с 11.7% по-ниско от очакваното към тази дата.
Споразумението обаче не доближи задачата за понижение с 13%, която Европейска комисия счете преди година, че ще би трябвало да помогне на страните от Европейски Съюз да се откажат от съветските изкопаеми горива по-бързо, откакто Москва нахлу в Украйна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР