Европейският съюз постепенно губи надежда да се отърве от стратегическата

...
Европейският съюз постепенно губи надежда да се отърве от стратегическата
Коментари Харесай

Ердоган: ЕС често ще чука на вратата на Турция в бъдеще

Европейският съюз последователно губи вяра да се отърве от стратегическата слепота, в която е изпаднал, и ще " постоянно чука на вратата на Турция ", сподели президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган, съобщи РИА Новости. Турция подписа съглашение за асоцииране с Европейски Съюз (тогава ЕИО) през 1963 година и подаде молба за участие в съюза през 1987 година Но договарянията за присъединение започнаха едвам през 2005 година и неведнъж бяха спирани заради различия. В момента са отворени 16 от 35-те глави на преговорното досие.

Преди да отлети за Ню Йорк за присъединяване в Общото заседание на Организация на обединените нации, Ердоган сподели, че в случай че е належащо, пътищата на Турция и Европейски Съюз „ може да се разминат ".

Ердоган сподели по-рано, че присъединението на Швеция към НАТО ще стане допустимо, откакто Турция бъде призната в Европейски Съюз. По-късно генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели, че Ердоган се е съгласил „ допустимо най-скоро " да изпрати документи за одобрение на молбата на Швеция за присъединение към НАТО в турския парламент.

Швеция, като член на Европейския съюз, даде обещание в подмяна на утвърждението на молбата да помогне за усилване на процеса на присъединение на Турция към Европейски Съюз.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР