Европейският съюз подозира Китай, че използва Новия път на коприната

...
Европейският съюз подозира Китай, че използва Новия път на коприната
Коментари Харесай

Използва ли Китай Новия път на коприната за контрабанда на стоки в Европа?

Европейският съюз подозира Китай, че употребява Новия път на коприната за контрабанда на артикули в Европа. Гърция и Унгария са се трансформирали в основни центрове за незаконен импорт на китайски облекла и обувки в Европейски Съюз, а измамата се прави оценка на няколко милиона евро.

Мащабната скица включва занижаване на цената на импортираните артикули, с цел да се заплащат по-ниски мита и налози върху продажбите. Тя към този момент бе разкрита във Англия, където се е случвала от години, което предизвика Европейската комисия да изиска от Лондон да внесе в допълнение 2.7 милиарда евро в бюджета на Европейски Съюз поради неплатени мита, написа Reuters.

 Лондон е ощетил Европейски Съюз с милиарди
Лондон е ощетил Европейски Съюз с милиарди

Или най-малко това подозират проверяващите служби

Следователи от Европейската работа за битка с измамите (OLAF) подозират, че лъжливата процедура се е трансферирала в Унгария и най-голямото гръцко пристанище - Пирея, което е мажоритарна благосъстоятелност на китайската COSCO Shipping.

Унгарските и гръцките митнически данни демонстрират скок в подценения импорт на облекло и обувки от Китай през последните 2 години. Тази наклонност изненадващо съответствува с миг, в който се вижда спад на недооценен китайски импорт във Англия, настояват чиновници на OLAF пред Reuters.

 Откъде ще минава новият
Откъде ще минава новият " Път на коприната "?

Централната роля в него е отредена на Грузия

" Разтревожени сме за това ", съобщи шефът на OLAF Ернесто Бианки, добавяйки, че наблюдението на вносните потоци ще бъде засилено.

Службата дефинира като подценени тези артикули, които са надалеч под междинната заявена цена във всички митници на Европейски Съюз.

 Китай и Европа би трябвало дружно да изградят Новия път на коприната
Китай и Европа би трябвало дружно да изградят Новия път на коприната

Проектът би трябвало да бъде основан при ясни и почтени правила, с цел да е в полза на всички участници

Митата при импорт на артикули от трети страни са пряк доход за Европейски Съюз и образуват сериозна част от европейския бюджет. Те се събират от националните управляващи, а по-късно се изпращат в Брюксел.

Reuters заяви през април, че италианските управляващи проверяват вероятен незаконен импорт, реализиран от китайски незаконни банди посредством пристанището в Пирея.

 Как Гърция става
Как Гърция става " врата " към Европа за съветските и китайските вложители?

Те чакат и бързи облаги

Китайският притежател COSCO Shipping отхвърли каквато и да е връзка с незаконната скица. " Компанията се стреми в своите световни интервенции поредно и прецизно да съблюдава локалните и интернационалните закони и продължава да оперира в сходство със законите ".

Китай желае да трансформира пристанището в Пирея в своя " вход към Европа " като част от самодейността си за 126 милиарда $ " Един пояс, веднъж ", която планува основаването на Нов път на коприната по морски и сухопътни направления, свързвайки Пекин с търговски сътрудници по целия свят.

 Китай е новият владетел на Източния блок в Европа
Китай е новият владетел на Източния блок в Европа

Дипломатическото майсторство на Пекин някогашните тласка руски страни към конфликт с Брюксел

Според проекта, бърз железопътен и наземен маршрут, който минава през Балканите, ще свърже Атина с унгарската столица Будапеща. Следователите подозират, че същият маршрут към този момент може да е употребен от трафикантите за подценени и недекларирани китайски артикули към Унгария.

" Може би е прекомерно рано да се вършат изводи, само че е обезпокоително, че измамниците през днешния ден явно преглеждат инфраструктурните вложения като бизнес опция и за тях ", твърди Бианки.

Той прикани европейските управляващи да се уверят, че инфраструктурата, издигната от китайците " не се употребява за противозаконен трафик ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР