Европейският съюз планира нови субсидии за насърчаване на екологичните технологии

...
Европейският съюз планира нови субсидии за насърчаване на екологичните технологии
Коментари Харесай

ЕС: Ще има нови субсидии за зелените технологии

Европейският съюз възнамерява нови дотации за поощряване на екологичните технологии и противопоставяне на американския Закон за понижаване на инфлацията (IRA), съобщи комисарят по вътрешния пазар на блока.

Американският Закон за понижаване на инфлацията (IRA) съдържа към 370 милиарда $ дотации за зелена сила, както и данъчни облекчения за създадени в Съединени американски щати електрически коли и акумулатори.

Европейските страни са разтревожени от тази политика, която дава преимущества за създадените в Съединени американски щати електрически коли, като настояват, че тя е дискриминационна.

" Трябва да реагираме, не можем да стоим на едно място ", съобщи европейският комисар по вътрешния пазар Тиери Бретон на бизнес конгрес в Мадрид. Бретон, който е някогашен френски министър на стопанската система, съобщи, че " работи интензивно, с цел да предложи на нашата индустриална екосистема нещо, което би могло да бъде сравнимо " с проекта на Съединени американски щати.

" Ще предложим нещо доста бързо ", сподели той.

Сред наредбите на IRA са данъчни облекчения за електрически транспортни средства - до 7500 $ за нови покупки - които ще се ползват единствено в случай че продуктът е съединен в Съединени американски щати и по-голямата част от съставените елементи са доставени от страната или от сътрудник в свободната търговия, осведоми Агенция Франс Прес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР