Европейският съюз планира да засили охраната по границата - 10

...
Европейският съюз планира да засили охраната по границата - 10
Коментари Харесай

Юнкер поиска повече охрана на границите и сближаване с Източна Европа

Европейският съюз възнамерява да ускори защитата по границата - 10 000 граничари повече ще стопират бежанци до 2020 година. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер по време днешната си тирада за положението на Съюза.  

В същото време той прикани за повече взаимност и настоя за откриване на пътища за законна миграция, с цел да бъдат привлечени по този метод квалифицирани чужденци.

По думите му Европейска комисия възнамерява и да предложи проект за разкриването на 10 млн. работни места за африканци в техните страни в идващите 5 години. 

Той изиска и да се поставят повече старания за доближаване с Източна Европа, защото " този район заслужава повече ". 

" Разширяването на Европейски Съюз е триумф, довел до помиряване. Трябва да определим ясно отношението си към приемането на страните от Западните Балкани, другояче други ще се намесят в непосредственото ни съседство ", сподели Юнкер.

В последните няколко месеца от мандата си Европейска комисия ще предложи метод за подсилване на еврото. По думите му еврото е втората валута в света и тази позиция би трябвало да се усъвършенства, тъй като съгласно него е недопустимо Европейски Съюз да заплаща за вноса на сила в долари, откакто едвам два % от внасяните енергоизточници идват от Съединени американски щати.

Брекзит

В речта си Юнкер загатна и идното излизане на Англия от Европейски Съюз, което би трябвало да се случи през март 2019 година

След това английската страна няма да бъде просто външна за Европейски Съюз, а ще се трансформира в доста непосредствен комшия и сътрудник, сподели Юнкер, само че акцентира, че все пак Англия не може да остане част от единния пазар на Европейски Съюз и няма да има същите привилегии като страните членки. 

Избори за Екологичен потенциал

По мотив идните избори за Европейски парламент Юнкер съобщи, че би трябвало да се подсигурява те да са свободни и почтени. Заради това Европейска комисия предлага нови правила за отбрана на изборния развой от операции. 

Сред ограниченията са по-голяма бистрота на политическата реклама онлайн, опция за налагане на наказания за нелегално потребление на персонални данни за да се повлияе съзнателно върху резултата от европейските избори.

Тероризъм и Европейска прокуратура

" Европейците чакат от ЕС да подсигурява тяхната сигурност. Ето за какво през днешния ден Комисията предлага разширение на дилемите на новосъздадената Европейска прокуратура за включване на битката против терористичните закононарушения. Трябва да сме в положение да преследваме терористите по углавен ред по-координирано в целия Съюз. Терористите не познават граници. Не би трябвало да ставаме неволни техни съучастници заради неспособността си да си сътрудничим ", сподели още Юнкер.

Европейска комисия ще предложи и нови правила за унищожаване на терористичното наличие от интернет - " в границите на един час - сериозният интервал, през който се нанасят най-големите вреди ".

Всички интернет платформи, които желаят да оферират услугите си в Европейски Съюз, ще би трябвало да се преценяват с ясни правила за попречване на злоупотреби с техните услуги за разпространяване на терористично наличие. Освен това ще бъдат въведени надеждни защитни механизми за протекция на свободата на словото в интернет, с които ще се подсигурява, че се отстранява само терористично наличие.

Европейска комисия предлага да има засилено съдействие сред доставчиците на хостинг услуги, страните членки и Европол. От доставчиците на услуги и страните членки ще се изисква да дефинират звена за контакт, които да са разполагаем непрекъснато, с цел да улесняват следенето на заповедите за унищожаване и сигналите за нелегално наличие в интернет. Държавите членки ще би трябвало да вкарат и строги наказания за непремахване на терористично наличие.

Борба с финансовите измами

Европейска комисия предлага още да се ускори надзорът върху финансовите институции на Европейски Съюз за по-успешна битка с прането на пари и финансирането на тероризма.

Комисията предлага пълномощията за битка с изпирането на пари във връзка с финансовия бранш да бъдат съсредоточени в границите на Европейския банков орган и неговите компетенции да бъдат засилени, за да се подсигурява осъществяването на ефикасен и пореден контрол от страна на всички съответни органи във връзка с риска от изпиране на пари, както и съдействието и обменът на информация сред съответните способени органи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР