Европейският съюз планира да предостави още финансова подкрепа на Гърция

...
Европейският съюз планира да предостави още финансова подкрепа на Гърция
Коментари Харесай

ЕС отпуска още пари на Гърция за защита на границите, но под условие

Европейският съюз възнамерява да даде още финансова поддръжка на Гърция за отбрана на външните граници на Европейски Съюз, само че единствено в случай, че се съблюдават човешките права, съобщи еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон, представена от ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Казали сме, че сходно финансиране би трябвало да бъде обвързано със основаването на механизъм за следене на спазването на главните права, уточни Йохансон пред сп. " Шпигел ". Тя уточни, че към този момент е основана работна група и скоро се чака прогрес по въпроса.

Гръцките граничари постоянно са упреквани, че връщат мигранти, които стигат до Гърция по море, назад в Турция. В разгара на мигрантската рецесия преди шест години за година до Гърция стигнаха към 850 000 бежанци.

Едва 1800 бежанци са достигнали с лодки крайбрежията на Гърция от началото на годината до 22 август. 45 % от мигрантите са били жители на Афганистан, сочат данни на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР